Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΏΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

(Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση, ΜΚΟ)
Αρίστωνος 6-8
Κολωνός, 10441 Αθήνα,
Τηλ. 5239402 Φαξ 5228957
Ε-mail socedact@otenet.gr

Το Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας ιδρύθηκε το 1997 από την Κοινωνική και Εκπαιδευτική ράση (μη κυβερνητική οργάνωση) η οποία αποφάσισε να αφιερώσει την δράση της στα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά (παιδιά των δρόμων), παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες, καθώς και σε παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, οικογενειακά προβλήματα, ρατσισμού και περιθωριοποίησης.
Το Κέντρο παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά και τους γονείς τους στα δύο ενοικιαζόμενα κτίρια στις περιοχές του Μεταξουργείου, Κολωνού, όπου λειτουργεί, το Κέντρο Ημέρας για τα παιδιά καθώς και το Κέντρο Οικογένειας, που είναι η Κοινωνική Υπηρεσία η οποία στηρίζει τις οικογένειες των παιδιών.
Πρωταρχικός σκοπός του Κέντρου είναι τα παιδιά αυτά να ενταχθούν ομαλά και σταδιακά στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως να αντιληφθούν ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές στην ζωή τους. Το Κέντρο λειτουργεί ως κέντρο μάθησης που δίνει στα παιδιά ερεθίσματα για να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, και τα εξοικειώνει με τις αποδεκτές κοινωνικές συμπεριφορές και συνήθειες, (υγιεινή – καθαριότητα – διατροφή – μαγείρεμα κτλ.) και τα προετοιμάζει με τις απαιτήσεις και έννοιες της σχολικής λειτουργίας. Μεγάλη προσπάθεια δίνετε στην σχολική υποστήριξη, που απαιτεί τόσο να βοηθηθούν τα ίδια τα παιδιά για το σχολείο, όσο και οι γονείς να καταλάβουν τις υποχρεώσεις του γονικού τους ρόλου και την αναγκαιότητα του σχολείου.
Το Κέντρο Οικογένειας (η Kοινωνική Yπηρεσία) είναι ένα κέντρο επίλυσης προβλημάτων, κοινωνικών, νομικών, υγείας, εκπαίδευσης και όχι μόνο. Απευθύνετε στα ενήλικα μέλη των οικογενειών, κυρίως στις μητέρες, προσφέροντας συμβουλευτική, παραπομπές κ.α.