Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι Σωματείο μη Κυβερνητικό, αναγνωρισμένο ως ειδικώς Φιλανθρωπικό (ΦΕΚ 50 Β/31.1.92), το οποίο ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό την συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων των ατόμων που έχουν αναγνωρισθεί ώς πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, των διαμενόντων για ανθρωπιστικούς λόγους καθώς και των αιτούντων άσυλο που δικαιούνται να αναγνωρισθούν ως πρόσφυγες.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, μεταξύ άλλων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για την παροχή νομικής , οικονομικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων αυτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί στο ΕΣΠ και το Διαπολιτισμικό Κέντρο Προώθησης της Ένταξης «ΠΥΞΙΔΑ», όπου παρέχονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας των παιδιών που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, καθώς και μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και πολιτιστικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες διαφορετικής εθνικής προέλευσης.
Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες επιδιώκεται η ομαλή κοινωνική ένταξη των προσφυγικών οικογενειών και των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και η αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων.

Διεύθυνση:
ΣΟΛΩΜΟΥ 25, TK 106 82, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο:210-3814710
FAX:210-3814710
Email:pyxidaesp@gmail.com
Url:http://www.gcr.gr