Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΕΛA KAI EΣY MAZI MAΣ!
Στο Αυλάκι, από Αγία Μαρίνα έως Χιλίστρα (Ιστιοπλοϊκό όμιλο), όλοι μαζί συμμετέχουμε στον Εθελοντικό καθαρισμό των ακτών.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει για 13η χρονιά φέτος την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών και συνεργάζεται με:
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ (ΙΟΠΟΡ)
ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ "ΚΡΑΤΑμε"
Οργανώνουμε Eκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών στο Αυλάκι:
Για να τονίσουμε με την κοινή μας εθελοντική συνεισφορά ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολίτες.
Για να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την παρουσία των σκουπιδιών.
Για να συνειδητοποιήσουμε την οικολογική αξία της παράκτιας ζώνης, τις πιέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις δράσεις που μπορούμε να προωθήσουμε για την προστασία και βιώσιμη διαχείρισή της.
Για να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής μας καθώς και στη δημιουργία ενός κοινού, ειρηνικού και βιώσιμου μέλλοντος, με την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ όλων.
Για να εκφράσουμε με τη δραστηριότητα μας αυτή ως πολίτες την προσωπική μας δέσμευση να αποτελέσουμε μέρος της λύσης του περιβαλλοντικού προβλήματος.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση:
- Στην προστασία και διαχείριση του πλούτου των ακτών και της θάλασσας.
- Στις επιπτώσεις των απορριμμάτων στο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα.
- Επικοινωνούμε συζητώντας θέματα που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος και τις επιπτώσεις στην παράκτια ζώνη (περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές).
- Στην πρόσκληση και καταγραφή νέων εθελοντών
To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ (http://www.medsos.gr/content/view/460/203/) συντονίζει την Πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών και συνεργάζεται με:
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ (ΙΟΠΟΡ)
ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ "ΚΡΑΤΑμε"
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2008




Μαθητές στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς την πολιτεία και τους πολίτες
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μαθητές δημοτικού, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των συνεργατών του WWF Ελλάς, σχημάτισαν με τα σώματά τους τη φράση «ΟΧΙ CO2», δηλαδή «Όχι διοξείδιο του άνθρακα», μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων. Μετέδωσαν έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ελληνική Πολιτεία να προβεί άμεσα σε μέτρα περιορισμού των εκπομπών CO2, του σημαντικότερου αερίου του θερμοκηπίου που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Το κάλεσμα των μαθητών προς την Ελληνική Πολιτεία και όλους τους πολίτες είναι άμεσο. Ας τους ακούσουμε όλοι. Ας σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή. Είναι στο χέρι μας!
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκστρατείας "Το κλίμα είναι στο χέρι σου": http://www.blogger.com/