Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Σε ποιων αρμοδιότητες ανήκουν τα λατομεία Μαρκοπούλου;;;

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/06/2009_283167


«Δεν εμπίπτουν» στις αρμοδιότητες του ΥΠΑΝ τα λατομεία Μαρκοπούλου

Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης η αδειοδότηση των λατομείων επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο, με αφορμή καταγγελίες για συνέχιση της λειτουργίας των λατομείων Μαρκοπούλου (ΑΦΟΙ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ-ΕΤΟΙΜΟ ΜΠΕΤΟΝ ΑΕ και ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε).
Αρμοδιότητα του Υπουργείου είναι η επιθεώρηση της λειτουργίας τους και η επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις παράνομης δραστηριότητας. Στην προκειμένη περίπτωση, τονίζεται, έχουν γίνει επιθεωρήσεις και έχουν καταλογιστεί την τελευταία τετραετία πρόστιμα ύψους 4.000.000 ευρώ στις δύο επιχειρήσεις για παράνομη εκμετάλλευση.
«Σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών τα συγκεκριμένα λατομεία πρέπει να μην λειτουργούν, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου. Οι όποιες άδειες υπάρχουν αφορούν μόνο στη λειτουργία σπαστηρίων και όχι σε εξόρυξη. Κάθε άλλη δραστηριότητα έχει κριθεί παράνομη. Εν πάση περιπτώσει, παρότι το θέμα αυτής καθ΄εαυτής της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, το ΥΠΑΝ δεν μένει απαθές, παρακολουθώντας εδώ και καιρό την υπόθεση. Θεωρεί, δε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση, να παρουσιάσει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία στην κοινή γνώμη».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Kλείσιμο
Hμερομηνία : 05-06-09
Copyright: http://www.kathimerini.gr