Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

1056 Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ SOS

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

• Όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι απόρρητες και ΔΕΝ καταγράφονται.
• Η λειτουργία της γραμμής υποστήριξης διαφυλάσσει την απόλυτη προστασία της ευημερίας των παιδιών.
• Η παρέμβαση σε περιστατικά που αφορούν παιδιά ή νέους, γίνεται πάντα αφού ληφθεί υπόψη το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον τους και οριοθετείται από τη σωστή αποτίμηση των αναγκών τους.
• Όσοι ασχολούνται με τη γραμμή υποστήριξης είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου παροχής υπηρεσιών, μέσα στα όρια των διαθέσιμων μέσων και στα επίπεδα που έχουν τεθεί από τους Νόμους.
• Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με σεβασμό.
• Η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες της γραμμής είναι η ευημερία των παιδιών και των νέων, καθώς και η προστασία των παιδιών και των νέων σε περιστατικά κακοποίησης από ενήλικες.
• Όλες οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της γραμμής υποστήριξης, παρακολουθούνται με περιοδικούς ελέγχους και εκτιμήσεις.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Χρόνια Πολλά UNICEF!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού - 11 Δεκεμβρίου - που συμπίπτει με τα γενέθλια της UNICEF (ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946) η οργάνωση επισημαίνει την ανάγκη της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και σήμερα, σε όλο τον κόσμο:
• Πάνω από 22.500 παιδιά την ημέρα χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, όπως έλλειψη εμβολίων, χρήση ακάθαρτου νερού, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή.
• 158 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας 5-14 ετών, εργάζονται συχνά σε σκληρές και απαράδεκτες συνθήκες.
• Από 980.000 έως 1.250.000 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) πέφτουν θύματα trafficking.

Παρόλα αυτά χάρη στις παρεμβάσεις της UNICEF, σώζονται σήμερα 2.500.000 παιδιά το χρόνο από βέβαιο θάνατο, ενώ παρακολουθούν το σχολείο εκατομμύρια περισσότερα παιδιά απ' ότι πριν από 10 χρόνια. Έχει επίσης επικυρωθεί από το σύνολο σχεδόν των χωρών της ανθρωπότητας η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η Ελλάδα, θέτει τα ελάχιστα επίπεδα κάτω από τα οποία καμιά χώρα δεν πρέπει να πέφτει.

Αυτό επιβάλλει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία, όπως και κάθε ένας που ασχολείται ή επηρεάζει τη ζωή των παιδιών, να λαμβάνουν πρώτα υπόψη το ύψιστο συμφέρον των παιδιών.

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF αναπτύσσει σειρά δραστηριοτήτων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού:
• Στα σχολεία θα γίνουν ομιλίες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
• Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Δεκέμβρη στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens (Ανθούσα) στις 12.00, έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα τα παιδιά του κόσμου.
• Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου διοργανώνεται από τη UNICEF και τα Special Olympics ο μεγάλος Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στην ΕΤ-1 για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Προσφορές στα τηλέφωνα 801 500 12345 όλο το 24ωρο, 210 27 85 100 (μόνο τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου), με SMS στέλνοντας κενό μήνυμα στο 54234 (χρέωση 1 ευρώ+ΦΠΑ), σε όλες τις τράπεζες και στο διαδίκτυο www.unicef.gr
• Στις 19 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ πραγματοποιείται η μεγάλη Διαπολιτισμική Γιορτή της UNICEF με παιδιά από σχολεία της Αττικής και φορείς ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
• Στις 21-22-23 Δεκέμβρη πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο και bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

Ο Εθελοντής εμπνεόμενος από τις παραπάνω Αρχές ενεργεί σύμφωνα με τους παρακάτω Κανόνες, στους οποίους πιστεύει απόλυτα:
1.    Ο Εθελοντής έχει πίστη σ’αυτό που κάνει και προσπαθεί να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
2.    Ο Εθελοντής συνδυάζει τη διαυγή αγάπη, τη συνέπεια, τη αυτοπειθαρχία και την ανιδιοτέλεια του αληθινού ανθρώπου.
3.    Ο Εθελοντής κινείται στα πλαίσια της συνειδητοποίησης των ορίων του και της ανίχνευσης των πραγματικών αναγκών του πλησίον του, τις οποίες και προσπαθεί να ικανοποιήσει. Με τον τρόπο αυτό ασκεί την επιστήμη της αυτογνωσίας και την τέχνη της επικοινωνίας.
4.    Ο Εθελοντής γνωρίζει ότι θα συναντήσει την αναγνώριση αλλά και την απόρριψη των «θεατών» της ζωής. Δεν στηρίζεται επομένως στην κριτική των άλλων αλλά στη φυσική, πηγαία θέληση του να προσφέρει.
5.    Ο Εθελοντής δεν αυτοπροβάλλεται αλλά αφήνει το έργο του και το παράδειγμα του να μιλήσουν γι’αυτόν. Το όνομα του είναι η ανωνυμία.
6.    Ο Εθελοντής προσπαθεί να καλύψει την ανάγκη του πλησίον που θα του παρουσιαστεί, μικρή ή μεγάλη. Γνωρίζει ότι η μεγάλη ανάγκη ήταν κάποτε μικρή που μεγάλωσε μέσα στην αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την εκμετάλλευση. Δεν διστάζει να ζητήσει τη βοήθεια των ομοίων του, αν καταλάβει ότι στη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο που επιβάλλεται.
7.    Ο Εθελοντής εκτιμά και σέβεται απόλυτα την προσωπικότητα όλων των ανθρώπων, και εκείνων που πάσχουν και εκείνων που προσφέρουν. Τούτο διότι αντιλαμβάνεται ότι η προσωπικότητα του καθενός είναι μοναδική, φέρει εντός της ικανότητες χρήσιμες για όλους, τις οποίες χρειάζεται ο άνθρωπος να καλλιεργήσει προκειμένου να ωφελήσει την ανθρωπότητα.
8.   Ο Εθελοντής αποφασίζει ελεύθερα, ανάλογα με τις εκάστοτε ατομικές του συνθήκες, πως, που, πότε και σε ποιόν θα προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες. Εντάσσει τις ενέργειες του στη συλλογικότητα, προσπαθώντας να επιτύχει τον μέγιστο βαθμό συνεργασίας με τους ομοίους του και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
9.   Ο Εθελοντής δεν προσφέρει από το περίσσευμα του, ούτε από το υστέρημα του. Γνωρίζει ότι τίποτε δεν είναι δικό του και όταν χρειάζεται κάτι, σπεύδει να το βρει για να το προσφέρει, είτε το κατέχει, είτε όχι.
10. Ο Εθελοντής οφείλει να έχει κατανόηση, υπομονή, αυξημένη εγρήγορση και επιμονή. Η απογοήτευση και ο ενθουσιασμός είναι οι δύο εχθροί του.


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ετήσια Γενική Συνέλευση

Προς όλα τα μέλη του Συλλόγου «κράτα ΜΕ»
Μαρκόπουλο   1-12-2010
Σας ανακοινώνουμε ότι  η προβλεπόμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2010 στον πολυχώρο Kwaba, θέση Λεκανι στο  Μαρκόπουλο και ώρα 18.30 με τα παρακάτω θέματα:
1. Διοικητικός απολογισμός 2010-Πρόγραμμα δράσης 2011
2. Οικονομικός απολογισμός 2010-Προϋπολογισμός 2011
3. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής.
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
5. Τοποθετήσεις-προτάσεις μελών
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση  θα επαναληφθεί  την    Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010,   στην έδρα του συλλόγου μας, οδό Παπασιδέρη 13  Μαρκόπουλο και ώρα 18.30
Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να παρευρεθούν διότι η συμμετοχή όλων θεωρείται απαραίτητη.
Για το Δ.Σ.
Η  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας