Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

3 Φεβρουαρίου 2011_«Ο κόσμος αλλάζει και μας νοιάζει» ΗΜΕΡΙΔΑ

Το 2011 είναι το Διεθνές Έτος Εθελοντισμού. Στην Ελλάδα υπάρχει μια μακριά παράδοση εθελοντικής δράσης, πάνω στην οποία έχει στηριχτεί σχεδόν όλο το οικοδόμημα του Κράτους Πρόνοιας. Τελευταία δε, πολλά ακούγονται για τον εθελοντισμό, ίσως λόγω της μεγάλης κρίσης που περνάει ο τόπος και της αδυναμίας της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε όλες της τις υποχρεώσεις.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ για τον Εθελοντισμό
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, 9:30 - 14:00
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Η Ημερίδα απευθύνεται σε όσους ήδη προσφέρουν εθελοντική εργασία, καθώς και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και να γίνουν μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας. Εξίσου απευθύνεται στον επαγγελματία που έρχεται σε επαφή με εθελοντές.
Στην πρώτη αυτή Ημερίδα, καταξιωμένοι ομιλητές με εθελοντική εμπειρία, θα παρουσιάσουν τα κύρια σημεία, ώστε να δοθεί μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος.
Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας, ο εθελοντισμός καλείται πάλι να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, φτάνει να στηρίζεται στις σωστές αρχές και στους απαράβατους κανόνες της συνέπειας, της υπευθυνότητας και του σεβασμού για τον συνάνθρωπο.
Την διοργάνωση ανέλαβαν η Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών.
Είσοδος ελεύθερη
«Ο κόσμος αλλάζει και μας νοιάζει»

Διεθνές Έτος Εθελοντισμού 2011