Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ..........................

Ξεκινά την 1η Μαρτίου 2011 το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς ποδηλάτων στους συρμούς του Μετρό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος.
Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12.00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες. Στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες.
«Το μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για όλους για να ενθαρρύνουμε την ποδηλατοκίνηση και να ενισχύσουμε τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το μετρό. Μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση», τόνισε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας.
Για το econews
Newslink Hellas