Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Bloggers και εθελοντές δημοσιογράφοι

Μετά την πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας, του παρατηρητηρίου των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, μια ομάδα σύμπραξης από BLOGGERS και εθελοντές δημοσιογράφους έχει ξεκινήσει την επικοινωνιακή υποστήριξη με στόχο ένα ολοκληρωμένο σύστημα οριζόντιας επικοινωνίας όλων των θεσμικών πρωτοβουλιών και δράσεων.
Ένα σύστημα οριζόντιας δικτύωσης και αναμετάδοσης όλων των γεγονότων μείζονος σημασίας και καλών πρακτικών στο χώρο της κοινωνία πολιτών που αφορούν «Θεσμούς αλληλεγγύης» και διαβούλευσης σε σχέση με την πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την κίνηση ιδεών στο χώρο. Επίσης σε θέματα κοινωνικής οικονομίας περιβάλλοντος, πολιτισμού και δια βίου μάθησης.

Το σύστημα λειτουργεί λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο και την υψηλή σημασία των κοινωνικών δικτύων και των BLOGGERS τα οποία σε αντίθεση με την κατευθυνόμενη επικοινωνία της ολιγαρχίας των μίντια και της εξουσίας, διακινούν από τα κάτω, με την οριζόντια επικοινωνία την χρηστική πληροφόρηση και ουσιαστική γνώση προς όφελος της κοινωνίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, το έργο της δικτύωσης και συνεργασίας των bloggers και εθελοντών δημοσιογράφων είναι να συγκεντρώνουν και να ξεχωρίζουν τα ουσιώδη της πληροφόρησης και της γνώσης που χρειάζονται οι ΟΚΠ για να λειτουργήσουν από τον ωκεανό της ανοησίας και ασημαντότητας που κατακλύζει την δημοσιότητα με τελικό αποτέλεσμα την κρίση και την κοινωνική αποσάθρωση..

Έχει αποδειχθεί, περισσότερο από μια φορά, πως στα σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας η δύναμη της οριζόντιας επικοινωνίας από τα κάτω αλλάζει κατεστημένες επιλογές και αναδεικνύει νέες δυνάμεις στη κοινωνία και στη πολιτική.

Τα «παρατηρητήριο» με την οριζόντια δικτύωση χιλιάδων ενεργών πολιτών στη χώρα μέσω των εργαλείων του ιντερνετ αλλά και των ηλεκτρονικών εφημερίδων και bloggς σε κοινούς σκοπούς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα στην χώρα μας σε «θεσμούς αλληλεγγύης»και συμμετοχής στη διαβούλευση των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών.

Καλούμε όλα τα δίκτυα και τους bloggers που συνεργάζονται ήδη ή θέλουν να αναπτύξουν οριζόντια συνεργασία με το «Παρατηρητήριο» να επικοινωνήσουν με την Ξένια Κουτσογιάννη δημοσιογράφο - διαχειρίστρια του Portal oikosocial.gr προκειμένου είτε να συνδεθούν είτε να συνδέσουν το link τους ή την θεματική τους ομάδα στο F/B και το portal.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΣΥΜΠΡΑΞΗ Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών / e-mail: anadrash@otenet.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Ξένια Κουτσογιάννη τηλ: 6972 878139 / e-mail: webteam@endiaferomai.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it