Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Εκπαίδευση και Επιμόρφωση

Σχολές Γονέων Στόχος του έργου Σχολές Γονέων είναι η συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων σε θέματα που αφορούν: στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, την ουσιαστική επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά ττους, την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες, τη βελτίωση των γνώσεων των γονέων, τη συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας των οικογενειών των τσιγγάνων, μουσουλμάνων, παλιννοστούντων και μεταναστών.
Αχαρνών 417 Αθήνα Τ.Κ. 111 43, Τηλ: 2102530023 - 353, Fax: 2102585678, e-mail: sxog@gsae.edu.gr, http://www.ideke.edu.gr/programs.asp?cat=1&pr=3


Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Διδάσκονται μεταξύ άλλων: ελληνικά, μαθηματικά, αγγλικά, πληροφορική κ.α.
Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Αχαρνών 417 Αθήνα, 2102531612 - 634, http://www.gsae.edu.gr/index.php/domes/45-domes/191-sde, e-mail: sde@gsae.edu.gr


Νομαρχιακές Επιτροπές Λαϊκής Επιμόρφωσης
Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.), φορείς υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων της Γ.Γ.Ε.Ε., αποτελούν αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οι ΝΕΛΕ προσφέρουν επιμορφωτικά προγράμματα στον πολιτισμό και τις τέχνες, την κοινωνική Οικονομία & επιχειρηματικότητα , την αγωγή των Πολιτών, τα προγράμματα για Α.Μ.Ε.Α
Αχαρνών 417 Αθήνα Τ.Κ. 111 43. τηλ: 210 2530329, Fax: 210 2584808, e-mail: nele@gsae.edu.gr

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (K.E.K.) της Γ.Γ.Δ.Μ. Το Κ.Ε.Κ. της Γ.Γ.Δ.Μ. (Γενκή Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης) είναι ένας από τους φορείς εφαρμογής της εθνικής πολιτικής κατά της ανεργίας και παρέχει ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στον τομέα της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και στην ανάπτυξη μηχανισμών προώθησης στην απασχόληση, με σκοπό τη βελτίωση και ενίσχυση της επαγγελματικής θέσης των εργαζόμενων και την ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας. Μερικές από τι θεματικές αφορούν στο περιβάλλον. τον πολιτισμό, την οικονομιά, την πληροφορική, τα αγροτικά και τουριστικά επαγγέλματα.
Στρατηγού Δαγκλή 53, Κάτω Πατήσια,2102525999, fax: 2102525999, e-mail: kek@gsae.edu.gr


Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση (ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ.)
Το «Κέντρο Διά Βίου Μάθησης από Απόσταση» έχει ως στόχο την παροχή ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ενδιαφερόμενους πολίτες.
Πληροφορίες: 2105914431, www.keeenap.gr/keeenap, e-mail: keeenap@ideke.edu.gr

Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.)
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) αποτελούν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και της διά βίου μάθησης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται στα Κ.Ε.Ε. συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ενεργού ιδιότητας του πολίτη, τη δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση και την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις σύγχρονες γνωστικές απαιτήσεις και στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων πολιτών. Κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας από 25 έως 225 διδακτικές ώρες.
Αχαρνών 417, Αθήνα, 2102530334, http://kee.ideke.edu.gr/, e-mail: kee@gsae.edu.gr


Επιμορφωτικό πρόγραμμα ΗΡΩΝ Το επιμορφωτικό πρόγραμμα ΗΡΩΝ - «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες» εντάσσεται, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 50 ώρες. Τα τμήματα μάθησης θα λειτουργήσουν στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αχαρνών 417 Αθήνα Τ.Κ. 111 43, 2102528521, e-mail: heron@ideke.edu.gr

Προγράμματα Λαϊκής Επιμόρφωσης Δ. Αθηναίων Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων λαϊκής επιμόρφωσης πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα ποικίλλου ενδιαφέροντος, τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους δημότες. Ενδεικτικά, κάποια από τα μαθήματα είναι: θεατρολογία, ψυχολογία, ντοκιμαντέρ, φωτογραφία, κατασκευή κοσμήματος, ζωγραφική κ.α.
Πληροφορίες: Τμήμα Εκπ. Προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης του ΠΟΔΑ: 2103638138, τηλέφωνα κατά τόπους πολιτιστικών κέντρων, Γραμμή του Δημότη: τηλ. 1595
Γονείς.gr Γο πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση γονέων μαθητών υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), και στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Απευθύνεται σε όλους τους γονείς μαθητών που θα εγγραφούν στην υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2008-2009. Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές, και πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning). Επιπλέον, το έργο επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δεν την διαθέτουν.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.goneis.gr/
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (πρώην Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπ.Ε.Π.Θ., μέσω των δομών της, δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Διδάσκονται αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά, όλων των επιπέδων και για όλες τις ηλικές.Για περισσότερες πληροφορίες: Αχαρνών 417, 111 43, Αθήνα, 2102585151, pressoffice@gsae.edu.gr

Δημιουργικά Εργαστήρια στο Δρόμο & Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας - Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ
Για τρίτη συνεχή χρονιά η ΑΡΣΙΣ ξεκινά τα Δημιουργικά Εργαστήρια στο Δρόμο και τα Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας - Δημιουργικής Απασχόλησης στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων, για παιδιά που εργάζονται στο δρόμο, προσφέροντάς τους το κλεμμένο τους δικαίωμα στο παιχνίδι, την ξεκούραση και την εκπαίδευση.
Τα εργαστήρια στο δρόμο πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα σε μεσημεριανές ώρες στην περιοχή του Θησείου, όπως και τα Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας- Δημιουργικής Απασχόλησης στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Άρσις, Δεριγνύ 28-30, Τ. Κ . 10434, Αθήνα, 2108259880, info@arsis.gr, κ. Σονίλα Ταφιλάι
Eκπαιδεύσου στον εθελοντισμό στο http://www.eethelontis.gr/
Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού “anthropos.gr”, κατανοώντας την ανάγκη ουσιαστικής εκπείδευσης εθελοντών, προχώρησε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη δημιουργία ενός ιστοχώρου, του http://www.eethelontis.gr/.
Ο ιστοχώρος αυτός, αποτελεί ένα διαδικτυακό χώρο μάθησης που έχει στόχο να παράσχει εκπαίδευση από απόσταση στα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:
Ορισμός, δικαιώματα, υποχρεώσεις και οφέλη εθελοντή
Οργάνωση, λειτουργία, διάρθρωση, χρηματοδότηση και διαφάνεια των ΜΚΟ
Οργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων και μελέτη επιτυχημένων περιπτώσεων πρώτες βοήθειες
Επιβίωση στη φύση
Ομαδική εργασία και ενδυνάμωση ομάδων εργασίας
Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας τους, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας έχουν ελεύθερο
χρόνο και να είναι έτοιμοι για δράση όταν αποφασίσουν να εμπλακούν σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.
Η διαδικασία είναι εύκολη, ευχάριστη και απλή και περιλαμβάνει μεθόδους αυτό - αξιολόγησης της γνώσης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, παρέχεται από το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού “anthropos.gr” πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 8838914 και στο e- mail info@anthropos.gr