Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

«Προ των πυλών το 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού»


 Ο Δήμος Αχαρνών μετά την περυσινή επιτυχία διοργανώνει φέτος το 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού, κόντρα στους δύσκολους καιρούς και τις οικονομικές συγκυρίες.
Στη διοργάνωση έχουν εκφράσει διάθεση συμμετοχής τόσο οι έκθετες που συμμετείχαν πέρυσι όσο και αρκετοί νέοι, καθώς πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που ξεπερνά τα όρια μιας τοπικής γιορτής. 
Θα συμμετέχουν παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
Ενδεικτικά, περίπτερο θα παρουσιάσει ο Δήμος Παγγαίου, ο Δήμος Λακωνίας ενώ θα υπάρχει περίπτερο με ζυμαρικά με κρόκο Κοζάνης, παραδοσιακές χυλοπίτες, τυριά από την Κρήτη, μέλι από τον Ταΰγετο, προϊόντα από την Λήμνο και άλλα πολλά.
Η έκθεση αγροτικών προϊόντων θα πλαισιώνεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις από τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου και χορευτικά από Δήμους της Ελλάδας. Παράλληλα θα διοργανώνονται εκδηλώσεις για τα παιδιά και φυσικά η καθιερωμένη από πέρυσι βόλτα με την άμαξα. 
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ΔΩΡΕΑΝ παραδοσιακές γεύσεις όπως ντοτιλιες, παραδοσιακές Ηπειρωτικές πίτες, λουκουμάδες ,μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού.
Το φεστιβάλ  θα ξεκινήσει την Πέμπτη 07/06 στις 18:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10/06/2012. Το Σάββατο και την Κυριακή θα λειτουργεί επίσης το πρωί από τις 11:00 - 14:00.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 08 Ιουνίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίιου, Αχαρνών, και  Πετρουπολέως κκ Αθηναγόρα, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων θα την κόψει ο εξέχων δημότης μας, Ολυμπιονίκης στην μαθηματική Ολυμπιάδα και μαθητής Λυκείου Αλεξανδρος Μουσατωβ.
Καθημερινά στο φεστιβάλ θα τιμώνται άτομα ή επιχειρήσεις από το Δήμο μας που έχουν διακριθεί για τη συμβολή τους στη διατήρηση ή ανάπτυξη προϊόντων ή διαδικασιών σχετικών με τον αγροτικό τομέα. 
Περιμένουμε όλους να δοκιμάσουν τα προϊόντα από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας και να γευτούν τους καρπούς της ελληνικής γης και παράδοσης.